Deser truskawkowy /galaretka z truskawkami i serkiem homogenizowanym/

Deser truskawkowy /galaretka z truskawkami i serkiem homogenizowanym/

Składniki:
- 1 galaretka truskawkowa
- świeże duże truskawki
- serek homogenizowany naturalny
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka żelatyny spożywczej + łyżka gorącej wody

Przygotowanie:
Galaretkę przygotować według przepisu na torebce. Do miski dodać serek, cukier i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Poukładać na masie oczyszczone truskawki. Zalać galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia galaretki. Podawać zimne. 
A kolejny przepis na deser, to będą pewnie powyższe roladki.

Letnie owoce

8 komentarze:

  1. W prostocie siła! Przypomina mi się dzieciństwo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda super :) a ile serka na 2 porcje ?

    OdpowiedzUsuń
  4. czy na 400 g serka wystarczy taka porcja cukru pudru i żelatyny jak jest podane w przepisie?

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego https://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)
zBLOGowani.pl